пʼятниця, 13 квітня 2018 06:10

Юлію Скрипаль виписали з лікарні

Юлію Скрипаль, 33 роки, яка з батьком 66-річним Сергієм Скрипалем постраждала від нервово-паралітичного газу "Новачок", виписали з лікарні 10 квітня.

Жінку доправили в медзаклад однієї з військових баз — задля безпеки та подальшого спостереження за станом здоров'я. Сподіваються, що вона надасть інформацію про причетних до отруєння.

Стан Сергія Скрипаля швидко поліпшується, розповідає головний лікар окружної лікарні Крістін Бланшард. Чоловіка з донькою лікували за спеціальними методами виведення токсинів. Обоє потерпілих навряд чи одужають повністю. Потребуватимуть постійного медичного нагляду, припускають експерти.

Британські ЗМІ розкрили нові подробиці отруєння Скрипалів. Посилаються на джерела в спецслужбах.

"Новачок" у формі прозорого гелю без запаху нанесли на ручку дверей будинку родини 4 березня. До того за ним стежили. Спеціально вибрали неділю, аби з речовиною не контактував хтось, окрім Скрипалів.

Сергій та Юлія пішли з дому о 9:15. Об 11:30 повернулися. У цей проміжок часу на ручку нанесли гель. Скрипаль торкнувся до неї першим, отримав більшу дозу.

Кремль хотів, щоб його агенти покинули Велику Британію до виявлення "Новачка". Тому концентрацію отрути зумисне зменшили. Це уповільнило її дію, припускають. Раніше один із розробників "Новачка" Віл Мірзаянов говорив, що речовина вражає одразу після контакту з нею.

"Те, що Скрипалі вижили, — ганьба для президента Путіна. Він звик вважати, що його служби безпеки можуть убити кого завгодно і де завгодно і при цьому не попастися. Зазвичай так і відбувається", — заявив неназваний експерт виданню "Мейл он Сандей".

Будинок Скрипаля вартістю понад $560 тис. — 14,5 млн грн — оточать триметровим парканом. Згодом знесуть разом із баром та рестораном, де потерпілі їли в день отруєння. Прибрати будівлі дешевше, ніж шукати там сліди "Новачка", вважають експерти.

Сергію та Юлії запропонують змінити ім'я й переїхати в США, пише "Сандей Таймс". Британська розвідка веде з ЦРУ переговори про це. Хочуть запобігти повторній спробі вбивства родини. Скрипалі також можуть перебратися до Канади, Австралії чи Нової Зеландії, припускають журналісти.

Зараз ви читаєте новину «Юлію Скрипаль виписали з лікарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі