четвер, 12 лютого 2009 20:12

Шведських міністрів змусили вчити англійську

Прем"єр-міністр Швеції Фредрік Райнфельдт, 43 роки, запровадив обов"язкове вивчення англійської мови для членів свого уряду. Прем"єр переконаний: на міжнародних засіданнях у Брюсселі міністри, які не розмовляють англійською, ганьблять Швецію та її уряд.

Першими вивчати англійську почнуть міністр сільського господарства Ескіль Ерландссон, міністр освіти Ларс Лейонборг і міністр з питань інтеграції Нюамко Сабуні. Її виступ на асамблеї Європейського Союзу в Брюсселі перекладав на англійську шведський чиновник.

— Це неприпустимо, — каже Райнфельдт. — Особливо якщо взяти до уваги той факт, що 2009-го Швеція головуватиме в ЄС.

Міністри братимуть приватні уроки, а також навчатимуться в групах. Пізніше чиновники для тренування проголошуватимуть промови англійською перед колегами. Потім у присутності прем"єра мають скласти екзамен.

— У першу чергу візьмуся за специфічну термінологію, — каже міністр сільського господарства Ескіль Ерландссон. — Я можу спілкуватися англійською, але допомога викладачів мені не завадить.

Зараз ви читаєте новину «Шведських міністрів змусили вчити англійську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі