вівторок, 05 вересня 2017 00:20

Король витратив на відпустку 100 мільйонів доларів

Король Саудівської Аравії 81-річний Салман витратив на місячний відпочинок понад $100 млн. Жив у палаці в Танжері, Марокко. Понад тисяча осіб прислуги жили у 5-зіркових готелях неподалік. Користувалися 200 автомобілями.

— Візит короля перевищив 1,5 відсотка того, що щороку заробляють на туристах у Марокко, — каже журналіст Саул Дошні. — В Танжері готувалися до його приїзду. В аеропорту його зустрічав прем'єр-міністр Марокко. Танжер — улюблене місце Салмана. Палац належить королю. Всі довколишні ресторани оновлювали меню і наймали найкращих кухарів світу. Кондитеру заплатили 50 тисяч доларів за вечір роботи. Готував тістечка із чорною ікрою. Салман не наймає нікого з місцевих. Їжу для нього куштують троє людей, яким він довіряє. Так багато персоналу приїздить, бо багато хто має своїх помічників. Приїжджали 12 перукарок.

Щороку палац ремонтують після візиту короля. Цьогоріч на території розмістили три вертолітні майданчики, добудували кілька будинків, а також натягнули величезний намет. Палац оточує стіна. Її патрулюють понад 30 спецпризначенців. На території є своя лікарня і кілька кухонь.

Середня зарплатня у королівстві — $33 тис. на місяць.

Зараз ви читаєте новину «Король витратив на відпустку 100 мільйонів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі