пʼятниця, 23 лютого 2018 00:55

28-річний мільйонер опікується 16 дітьми

Японський мільйонер 28-річний Мітсутокі Шігета відсудив право опікувати 16 дітьми від сурогатних матерів у Таїланді. Їх відібрали чотири роки тому через підозру, що багатій має намір продати немовлят за кордон.

Мітсутокі неодружений. Приїхав у Таїланд і знайшов 16 жінок, які погодилися виносити для нього дітей. Винайняв квартиру у столиці Бангкок і поселив там усіх. ­2014-го туди навідалася поліція, виявила дев'ять дітей віком від 2 тижнів до 2 років, їхніх доглядальниць та сімох вагітних жінок.

Батько Шігети — магнат у сфері комп'ютерних технологій. Мітсутокі заплатив кожній сурогатній матері від $9,3 тис. до $12, 5 тис. Це близько 263–346 тис. грн. Журналісти дали йому прізвисько Тато фабрики дітей. Мітсутокі встиг вивезти кількох дітей до Камбоджі. Справу щодо цього порушив Інтерпол. Підозрювали, що чоловік продав дітей. Влада Таїланду заборонила іноземцям користуватися послугами місцевих сурогатних матерів.

Японець звернувся в суд і 2015-го домігся, аби йому віддали трьох дітей. Кілька днів тому зміг оформити опіку над рештою 13.

Центральний суд Бангкока з прав дітей відзначив, що Мітсутокі не має проблем із законом, а його матеріальне становище дозволяє виховувати таку їх кількість.

— Він народився у великій сім'ї і хотів, щоб його діти зростали разом, — кажуть юристи Шігети.

Майже чотири роки діти жили в притулку для сиріт. Мітсутокі оплатив для них вивчення англійської та японської мов. Його мати щомісяця провідувала внуків. Тепер хоче забрати їх до Токіо, де родина купила землю і планує побудувати маєток.

Зараз ви читаєте новину «28-річний мільйонер опікується 16 дітьми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі