пʼятниця, 18 грудня 2020 09:43

Звільнення лікарів та побічні ефекти: росіян почали вакцинувати "Супутником"

У РФ почали вакцинувати громадян від Covid-19 вакциною власної розробки "Супутник V".

Бюджетники скаржаться, що їх змушують робити щеплення під страхом звільнення, тоді як добровольці розповідають про побічні ефекти, пише Оbozrevatel.

"У нас у школі одиниці виявили бажання зробити щеплення. Багато хто побоюється, що "Супутник V" не пройшов усіх випробувань. Результати тестувань досі толком ніхто не бачив. Про них тільки говорять, але офіційно нічого не показують. Тому багато хто просто чекає, як працюватиме ця вакцина, чи будуть "побічки", чи хворітимуть щеплені люди. Я теж почекаю пів року, не хочу ризикувати", – розповіла вчителька початкових класів однієї зі шкіл Москви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ випустила в люди першу партію вакцини від Covid-19

Співробітники російських лікарень та соцсфери також почали заявляти, що вакцинація робиться добровільно-примусово. У деяких установах працівники пишуть заяви про звільнення. Так, у московській поліклініці №3 заяви про звільнення подали одразу 11 медпрацівників. Причиною став наказ керівництва прищепити "Супутником V" усіх працівників установи.

Автор: obozrevatel.com
 

Про звільнення медиків через примусову вакцинацію від коронавірусу заявила правозахисниця Марина Литвинович. Департамент охорони здоров'я Москви кинувся спростовувати інформацію, повідомивши, що наказ не примушує медпрацівників до обов'язкової вакцинації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медики заразились Covid-19 після щеплення російською вакциною

Тим часом у російських поліклініках, де роблять щеплення, немає черг. Аби переконати росіян у безпеці "Супутника", у соцмережах масово створюють групи добровольців, які нібито взяли участь у "народному випробуванні" вакцини. Там з'являються ті, хто вже зробив щеплення після того, як влада РФ запустила кампанію з вакцинації. У Telegram-каналі "Результати вакцинації" один із добровольців повідомляє, що після введення 2-ї дози "Супутника" захворів на Covid-19. Проте чоловік відзначає, що переніс хворобу легко: 5 днів, температура 37,2°C і втрата нюху на 2 тижні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ігри з російською вакциною можуть закінчитися санкціями

Ще один доброволец повідомив, що 1-й укол зробив 6 листопада. Після цього почався головний біль, згодом його морозило, боліли суглоби, температура піднялася до 38°C, тиск підвищився до 145/90. Також з'явилася тахікардія. Симптоми минули через 2 дні. Після 2-ї ін'єкції симптоми були ті ж самі: безсоння, тахікардія, болі в очних яблуках, інтоксикація, температура 38,3°C.

Інший учасник випробувань "Супутника" на ім'я Михайло Грищенко написав, що вони брали участь в експерименті разом із дружиною. І після щеплення обидва захворіли. На його думку, їм ввели плацебо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін відмовився колоти російську Covid-вакцину, яку піарив Медведчук

Анестезіолог Сергій Дубров попередив, що російська вакцина від коронавірусної інфекції може бути смертельно небезпечна.

Зараз ви читаєте новину «Звільнення лікарів та побічні ефекти: росіян почали вакцинувати "Супутником"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі