середа, 15 травня 2019 18:51

Зустріч президентів США і Росії: з'явилася відповідь Путіна

Зустріч президентів США і Росії: з'явилася відповідь Путіна
Путін готовий зустрітися з Трампом. Фото: PRM

Президент РФ Володимир Путін готовий провести зустріч з президентом США Дональдом Трампом в Японії.

Про це глава Росії заявив на прес-конференції за підсумками переговорів з президентом Австрії Александером ван дер Белленом, передає ТАСС.

"Найближча можливість, я так розумію, у нас буде зустрітися з президентом Трампом на "двадцятці" в Японії", - зазначив він.

"Коли вже американська сторона готова до продовження контактів у такому особливому режимі, то... ми відкриті для цих переговорів у будь-якому місці, у тому числі й у Відні", - сказав Путін на запитання про готовність зустрітися з Трампом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Готові до будь-якого контакту" - про що говорили Путін та Помпео

Водночас Путін заявив, що Росія готова повністю включитися в налагодження діалогу із США.

"Ми відкриті. От справа - не в нас; справа - в наших американських партнерах. Тільки-но вони дозріють до цього, щойно внутрішньополітична ситуація у них зміниться таким ґвалтом, що можна буде працювати, ми готові тієї ж години залучити все необхідне з нашого боку", - сказав очільник Кремля.

Раніше Сполучені Штати не допускали можливості проведення зустрічі президентів, поки Росія не відпустить затриманих у районі Керченської протоки українських моряків і не поверне Києву кораблі.

Зараз ви читаєте новину «Зустріч президентів США і Росії: з'явилася відповідь Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі