четвер, 20 червня 2024 09:26

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ можуть завдавати ударів по території РФ із Сумщини - Білий дім

ЗСУ можуть завдавати ударів по території РФ із Сумщини - Білий дім
Старший директор з питань Європи Ради нацбезпеки Білого дому Майкл Карпентер висловився щодо ударів по території РФ. Фото: holosameryky.com

Українські війська можуть застосовувати американську зброю для ударів по території Росії не лише з Харківської області.

Бити можна, зокрема, й з території Сумщини. Про це заявив старший директор з питань Європи Ради нацбезпеки Білого дому Майкл Карпентер, повідомляє Укрінформ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дозвіл бити по РФ скоротив площу безпечного простору агресора на 16%

За його словами, таким чином Сили оборони зможуть позбавити РФ можливості зосереджувати окупаційні ресурси на своїй території біля кордону, звідки загарбники атакують Україну.

"Ми досить чітко заявили, що цей дозвіл щодо застосування дозволяє українцям вести вогонь у відповідь по російських позиціях прямо через кордон у Харківській, а також Сумській області", - зазначив Карпентер.

Росіяни стали менше обстрілювати Харків після знищення Збройними силами України російських позицій біля кордону, розповів міський голова Харкова Ігор Терехов.

У Сполучених Штатах Америки вважають, що дозвіл на удари західною зброєю по території по РФ принесе достатньо користі для українських військ. Така політика буде "дуже, дуже корисною для українців у майбутньому", заявив міністр оборони США Ллойд Остін.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ можуть завдавати ударів по території РФ із Сумщини - Білий дім». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі