неділя, 17 квітня 2022 06:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Знищення "Москви" - це стратегічний успіх ЗСУ - Міноборони Австрії

Знищення "Москви" - це стратегічний успіх ЗСУ - Міноборони Австрії
Російська десантна операція в районі Одеси найближчим часом не відбудеться. Фото: bbc.com

Українські військові завдали сильного удару по самолюбству росіян та здобули стратегічний успіх, знищивши флагман Чорноморського флоту РФ крейсер "Москва".

Військово-морські сили Росії, очевидно, серйозно недооцінили спроможності українських захисників, коли відправили "Москву" у прибережні води, заявив керівник групи базового планування Міністерства оборони Австрії генерал-майор Бруно Гофбауер в інтерв'ю виданню Oberösterreichische Nachrichten.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Обстріл міст України - це помста Кремля за знищену "Москву" - Арестович

"Українці завдали сильного удару по самолюбству росіян, але вони також досягли успіху в стратегічному сенсі", - заявив.

Коментуючи удар по крейсеру українськими ракетами "Нептун", генерал заявив, що влучання, вочевидь, відбулося у вразливе місце і "викликало ланцюгову реакцію".

"Російська десантна операція в районі Одеси найближчим часом не відбудеться. Зокрема, й тому, що однією з проблем для російських кораблів стане мінування прибережного району українськими військами", - додав Гофбауер.

Знищення флагмана Чорноморського флоту РФ крейсера "Москва" стало болісною втратою для окупантів. Крім цього, ліквідація корабля має практичні наслідки для війни . На думку експертів, саме це судно могло відіграти головну роль в атаці росіян на Одесу.

"Москва" відіграла б головну роль у будь-якому потенційному десантному нападі на українське прибережне місто Одеса. В той час, доки інші десантні кораблі використовувалися б для доставки російської морської піхоти до берегової лінії, "Москва" захищала б ці кораблі й завдавала б ракетних ударів по місту.

Зараз ви читаєте новину «Знищення "Москви" - це стратегічний успіх ЗСУ - Міноборони Австрії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі