неділя, 27 березня 2022 11:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Знецінення рубля: тури для росіян в Туреччину й Єгипет подорожчали вдвічі

Знецінення рубля: тури для росіян в Туреччину й Єгипет подорожчали вдвічі
Тури для росіян в Туреччину й Єгипет стрімко дорожчають. Фото: wikimedia.org

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну Тури для росіян в Туреччину й Єгипет стрімко дорожчаютьнок для російських туристів в Туреччині та Єгипті зросли вдвічі.

Наприкінці минулого місяця середня ціна путівки на десятиденну відпустку за системою "все включено" до Туреччини становила $680 у тризірковому готелі, а середня ціна на неї зараз становить $1170. Про це повідомляє портал Simply Flying.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без TikTok та JCB - чого росіян позбавили в черговий раз

Середня ціна путівки на двох у Єгипет становила $750 доларів. Зараз ціна за такий тур - близько $1245.

"Основними причинами різкого зростання цін стали знецінення російського рубля і той факт, що ці дві країни є одними з основних місць відпочинку на узбережжі, досі відкритих для росіян", - пояснюють на сайті.

Іспанський туристичний сектор припиняє діяльність з російськими компаніями. До цього призвели санкції проти Росії й закриття європейського повітряного простору для її авіакомпаній. Зокрема, готелі, які спеціалізуються на туристах з Росії та східних країн, особливо в Каталонії, переглядають усі операції з РФ та шукають альтернативні ринки. 2022 року на росіян могло припадати від 20% до 30% клієнтів іспанських готелів.

Зараз ви читаєте новину «Знецінення рубля: тури для росіян в Туреччину й Єгипет подорожчали вдвічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі