неділя, 27 березня 2022 11:19

Без TikTok та JCB - чого росіян позбавили в черговий раз

Без TikTok та JCB - чого росіян позбавили в черговий раз
iphones Санкції для Росії: країну агресора покинули TikTok та JCB

З кожним днем РФ втрачає дедалі більше міжнародних компаній.

Соціальна мережа TikTok заборонив користувачам із рф викладати ролики, навіть використовуючи VPN.

Про це сьогодні повідомила пресслужба компанії.

"Також росіяни не зможуть користувати платіжною системою JCB. У компанії вирішила припинити роботу в Росії. JCB — найбільша платіжна система Японії та одна із семи провідних платіжних систем світу. Вона посідає третє місце серед усіх карткових платіжних систем за кількістю точок прийому карт", - повідомляє повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федорів.

А ще оператор мобільного зв'язку "Мегафон" більше не належить до міжнародної асоціації операторів. GSMA офіційно заявила, що виключає російський "Мегафон". Компанія була в Глобальній асоціації операторів зв'язку з 1995 року. GSMA також виключили оператора мобільного зв'язку з "переліку роумінгових партнерів" (Roaming Partner Listing, RPL). Однак у "Мегафоні" заявляють, що це не означає відключення компанії від міжнародного роумінгу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кіна не буде: що тепер дивитимуться росіяни

DataArt припинила діяльність у Росії. Це компанія, що займається аутсорсингом програмного забезпечення та спеціалізується в галузі internet-застосунків.

Depositphotos припинив роботу в Росії та Білорусі. Міжнародний фотобанк, який є посередником між авторами зображень та їхніми покупцями, Depositphotos зупинив усю діяльність у цих країнах. Depositphotos та VistaCreate припиняють усі продажі та надання послуг клієнтам та партнерам із РФ та Білорусі.

Продовжується цифрова блокада РФ і Білорусі. Spotify повністю припинив свою діяльність в РФ. Раніше він призупиняв продаж підписки Premium в рф через вихід з країни Visa і Mastercard, а тепер покинув ринок.

Також OLX Group виходить з РФ.

Зараз ви читаєте новину «Без TikTok та JCB - чого росіян позбавили в черговий раз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі