пʼятниця, 22 грудня 2023 07:40

Зменшити кількість жертв - у США дали пораду Ізраїлю

Зменшити кількість жертв - у США дали пораду Ізраїлю
Держсекретар США Ентоні Блінкен дав пораду Ізраїлю. Фото: gettyimages.com

Кампанія Ізраїлю з викорінення бойовиків ХАМАСу із Сектора Гази повинна перейти від широкомасштабної військової атаки до більш точної операції.

Це дозволить зменшити кількість жертв серед палестинського цивільного населення. Про це на брифінгу заявив держсекретар США Ентоні Блінкен.

Він наголосив на необхідності переходу від інтенсивної фази конфлікту між Ізраїлем та ХАМАСом до менш насильницьких дій, щоб зберегти життя цивільного населення в Секторі Гази.

За словами Блінкена, зменшення інтенсивності ізраїльських операцій призведе до зменшення шкоди, завданої цивільному населенню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США оголосили про початок спецоперації у Червоному морі

"Ми очікуємо і хочемо побачити перехід до більш цілеспрямованих операцій, з меншою кількістю сил, які дійсно зосереджені на боротьбі з керівництвом ХАМАСу, мережею тунелів і деякими іншими критично важливими речами", - зазначив Блінкен.

Разом з тим, за даними Bloomberg, офіційні особи США принаймні публічно не прагнуть вказувати Ізраїлю, що йому робити.

Так, нещодавно міністр оборони США Ллойд Остін на пресбрифінгу заявив, що США не будуть "диктувати терміни або умови" Ізраїлю, але можуть надати поради щодо контртерористичних операцій і переходу до "більш хірургічних операцій".

А міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант, перебуваючи поруч із Остіном, сказав, що як тільки військові країни досягнуть своїх цілей у даному районі Гази, "ми зможемо поступово перейти до наступного етапу і почати працювати над поверненням місцевого населення".

За даними підконтрольного ХАМАСу міністерства охорони здоров'я, у Секторі Гази на цей час загинули близько 19 500 палестинців.

Терористична організація ХАМАС відхилила пропозицію Ізраїлю оголосити перемир'я на тиждень.

Ізраїльтяни пропонували перемир'я в обмін на 40 заручників, включаючи всіх жінок і дітей, а також літніх чоловіків, яким потрібна термінова медична допомога.

Зараз ви читаєте новину «Зменшити кількість жертв - у США дали пораду Ізраїлю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі