вівторок, 01 вересня 2020 06:00

Жителі бідних кварталів за час карантину утворили нетрі біля столиці

Жителі бідних кварталів за час карантину утворили нетрі біля столиці
Нетрі під Буенос-Айресом / AFP

Найбідніші жителі Буенос-Айресу внаслідок суворого карантину втратили заробіток. Відтак їх виселили з убогих помешкань у бідних кварталах аргентинської столиці. Натомість вони утворили за останній місяць нетрі на її передмісті.

У кінці липня кілька родин, які втратили житло, оселилися на колишньому сміттєзвалищі під Буенос-Айресом. Збудували щось на зразок тимчасових помешкань із гілок і шиферу. Зараз там уже мешкає понад 2,5 тисячі сімей. Про це пише польське видання Do Rzeczy.

Юридичну підтримку жителям нових нетрів надають правники з Католицького університету Аргентини. За їхньою порадою, тимчасові споруди сім'ї будують без використання лопат. За аргентинськими законами, "незаконне порушення земельної ділянки" дозволяє поліції одразу розігнати людей. В іншому випадку, щоб прогнати, потрібне рішення суду.

За даними офіційної статистики, кількість безробітних в Аргентині в кінці літа виросла до 3,3 млн. осіб на 44-мільйонну країну.

Серед жителів нових нетрів активно поширюється коронавірус та інші хвороби через брак доступу до води, каналізації та брак інших санітарних умов.

В Аргентині діють жорсткі карантинні заходи. Жителям столичного регіону дозволено виходити на вулицю лише для покупки продуктів і предметів першої необхідності. Виходити з інших причин заборонено. Аргентинська влада каже, що завдяки цим заходам вдалося уникнути тисяч смертей від Covid-19.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знаменитий тренер збірної Аргентини підхопив коронавірус у будинку престарілих

Кількість хворих на коронавірус в країні майже 360 тис. осіб. Аргентина входить до топ-15 країн з найбільшою кількістю хворих на Covid-19. Але кількість смертей біля 7,5 тисяч, що значно менше, ніж у сусідніх Бразилії, Чилі чи Колумбії. На столицю припадає 90% всіх хворих.

Водночас Аргентина переживає найбільший економічний спад з часів кризи 2001-2002 років. Країна два роки була в рецесії ще до початку пандемії. Через карантин закрилися тисячі фірм. Сотні тисяч людей втратили роботу.

Щоб отримати кошти на допомогу для найбідніших верств, влада країни планує ввести одноразовий податок для найбагатших жителів, чиї статки в перерахунку перевищують $ 2,56 млн.

Зараз ви читаєте новину «Жителі бідних кварталів за час карантину утворили нетрі біля столиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі