субота, 13 липня 2024 07:26

Зеленський збирається до Великої Британії та Ірландії - ЗМІ

Зеленський збирається до Великої Британії та Ірландії - ЗМІ
Президент України Володимир Зеленський здійснить нові закордонні візити. Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський відвідає Ірландію та Велику Британію.

Свій перший візит до Ірландії він здійснить у суботу. Про це повідомляє The Guardian.

За даними ЗМІ, президент України приземлиться в аеропорту Шеннон для зустрічі з прем'єром Саймоном Гаррісом.

Очікується, що Ірландія, яка надає допомогу Україні нелетального характеру, зокрема із розмінування через інституції ЄС, запропонує Києву більше підтримки. Йдеться, зокрема, про зусилля повернути близько 20 тисяч дітей, які були примусово депортовані російськими окупантами в РФ та Білорусь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський стає більш нервовим і параноїдальним через намагання росіян вбити його - Reuters

Наступного тижня Зеленський також відвідає Велику Британію. Очікується, що він виступить перед європейськими лідерами в Бленхеймському палаці. Там обговорюватимуть Україну, європейську безпеку та демократію.

Видання нагадує, що Зеленський спілкувався з новопризначеним британським прем'єром Кіром Стармером на саміті НАТО у Вашингтоні, але це буде його перша можливість зустрітися з ширшою делегацією лейбористського уряду, яка буде готова підтвердити постійну підтримку з боку Лондона.

The Guardian зазначає, що домовленості про поїздки президента України рідко підтверджуються, але за даними джерела - "90% впевненості", що Зеленський там буде.

Конференція у Великій Британії, запланована на четвер. Вона стане четвертою зустріччю Європейського політичного співтовариства. Воно було "дітищем" президента Франції Еммануеля Макрона, започаткованим після повномасштабного вторгнення РФ в Україну в лютому 2022 року.

Окрім Великої Британії, на захід запрошені країни, що не входять до ЄС, зокрема Норвегія, Ісландія, Грузія, Косово, Сербія, Албанія та Туреччина.

"Україна домінуватиме в пленарній дискусії з лідерами, яких потім запросять приєднатися до трьох окремих робочих груп, присвячених питанням оборони та демократії, які включатимуть сесії щодо кризи дезінформації, енергетики та міграції", - додає видання.

Прем'єр-міністр Великої Британії Кір Стармер підтвердив, що Україна може використати ракети Storm Shadow для знищення військових цілей на території Росії.

Щодо цього він продовжить політику попереднього уряду.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський збирається до Великої Британії та Ірландії - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі