середа, 10 липня 2024 12:01

Новий британський прем'єр підтвердив, що Україна може бити ракетами Storm Shadow по Росії

Новий британський прем'єр підтвердив, що Україна може бити ракетами Storm Shadow по Росії
Прем'єр-міністр Великої Британії Кір Стармер підтвердив право України використовувати Storm Shadow на власний розсуд. Фото: gov.uk

Прем'єр-міністр Великої Британії Кір Стармер підтвердив, що Україна може використати ракети Storm Shadow для знищення військових цілей на території Росії.

Щодо цього він продовжить політику попереднього уряду, передає Bloomberg.

"Ракети очевидно повинні використовуватися відповідно до міжнародного гуманітарного права, як і слід очікувати. На мою думку, Storm Shadows повинні використовуватися в оборонних цілях. Але Україна має вирішити, як їх використати для цих оборонних цілей", - сказав Стармер журналістам на саміті НАТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий прем'єр Великої Британії хоче зустрітися із Зеленським

Щодо удару Росії по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві, Стармер сказав, що це був "абсолютно шокуючий, жахливий напад, який став дуже важливим, хоч і трагічним тлом для цього саміту".

"Моє послання президенту Путіну таке: цей саміт НАТО слід розглядати як ясну та єдину рішучість союзників щодо НАТО та інших країн, які перебувають там водночас, підтримати Україну та протистояти російській агресії", - сказав прем'єр.

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак визнав програш своєї Консервативної партії на дострокових парламентських виборах 4 липня.

Про це він заявив уранці в п'ятницю в місті Норталлертон, де розташований його виборчий округ. Новим прем'єром стане сер Кір Стармер.

Зараз ви читаєте новину «Новий британський прем'єр підтвердив, що Україна може бити ракетами Storm Shadow по Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі