понеділок, 23 січня 2023 06:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Загроза вторгнення з Білорусі: що кажуть експерти із США

Загроза вторгнення з Білорусі: що кажуть експерти із США
В ISW оцінили ймовірність повторного наступу РФ з території Білорусі. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) оцінили ризик повторного російського вторгнення в Україну з території Білорусі.

На їхню думку, зараз він є дуже низьким. Про це йдеться у новому звіті ISW.

"За останні 24 години спостерігається військова активність, яка вказує на те, що атака з Білорусі залишається малоймовірною", – зазначили аналітики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ показали, як відбиватимуть ворожий десант під Києвом – відео

У звіті навели заяву представника Головного управління воєнної розвідки Андрія Юсова про те, що наразі немає загрози РФ з боку Білорусі.

За його словами, розвідка не фіксує угруповання та готовності російських військ у Білорусі, які б дозволяли провести наступальну операцію.

"Генштаб ЗСУ вкотре наголосив, що станом на 22 січня також не спостерігав формування ударного угруповання російських військ у Білорусі", – додали в ISW.

Наступ з території Білорусі може початися в кінці 2023 року, прогнозував раніше ISW.

Аналітики зазначили, що активність російських військ в Білорусі вказує на те, що наступ на початку 2023 року є малоймовірним, тоді як наприкінці осені ця загроза має серйозніший вигляд.

Зараз ви читаєте новину «Загроза вторгнення з Білорусі: що кажуть експерти із США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі