субота, 21 січня 2023 11:57

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ показали, як відбиватимуть ворожий десант під Києвом – відео

ЗСУ показали, як відбиватимуть ворожий десант під Києвом – відео
Військові тренувалися протидіяти російському десанту на Київщині. Фото: скріншот з відео

На Київщині військові тренувалися протидіяти ймовірній висадці повітряного десанту ворога. Також вчилися знищувати розвідувально-диверсійні групи.

До спільних тренувань залучили сили і засоби, що охороняють "важливий" держоб'єкт критичної інфраструктури у Чорнобильській зоні. Про це повідомило командування Об'єднаних сил Збройних сил України 21 січня у Facebook.

У навчанні взяли участь підрозділи Збройних сил, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Служби безпеки та Національної поліції.

"Командири підрозділів виконували завдання з недопущення захоплення важливого державного об'єкта, застосувавши сили та засоби відповідно до їх призначення",– повідомив командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ готуються до можливої висадки російського десанту – ОК "Південь"

За його словами, воїни відпрацювали перелік питань щодо боротьби із засобами повітряного нападу та знищення противника, який "хотів" десантуватися.

Також командири продемонстрували своє вміння застосовувати резерви, від яких "залежить стійкість оборони та своєчасне переміщення їх на загрозливі напрямки".

"Дані тренування провели відповідно до планів бойової підготовки підрозділів і будуть продовжуватися й надалі задля підвищення оборонних спроможностей. Цей підхід ми взяли на озброєння від провідних країн-членів НАТО. Його ефективність полягає у тому, що кожен підрозділ, кожен військовослужбовець працює задля набуття спроможностей до виконання цілого спектру завдань", – пояснив Наєв.

Саме тому на кожне тренування виноситься окремий спектр завдань і створюється окрема тактична обстановка, каже Наєв.

Повторення десантної операції Росії на околицях Києва, як у лютому торік, нині неможливе, розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат 16 січня.

Водночас українські військові готові реагувати на будь-якої загрози з боку Білорусі. Аеродроми, які використовує Росія на території цієї країни, під пильним наглядом української розвідки, запевнив Ігнат.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ показали, як відбиватимуть ворожий десант під Києвом – відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі