четвер, 19 січня 2023 12:26

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ готуються до можливої висадки російського десанту – ОК "Південь"

ЗСУ готуються до можливої висадки російського десанту – ОК "Південь"
Висадити свій десант на березі Чорного моря окупанти так і не змогли. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Сили оборони півдня не дозволили російським загарбникам висадити десант на березі Чорного моря на початку великого вторгнення в Україну.

Зробити їм цього не дозволять і тепер. Про це заявив командувач військ Оперативного командування "Південь" генерал-майор Андрій Ковальчук, передає Military Media Center 19 січня.

"Чорноморське узбережжя сьогодні – це теж лінія оборони. І ми її пильнуємо. Тримаємо напоготові сили протидії і готові застосувати зброю. Cаме тому ворожі кораблі тримаються віддалено, поза зоною ураження. Також для них підготували заміновані підступи з моря", – повідомив Ковальчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи зможе російський десант дістатися Києва ‒ Ігнат розповів

За його словами, від початку повномасштабної війни на всій лінії узбережжя Чорного моря Україна забезпечує протидесантну оборону. Зокрема, на Одещині і Миколаївщині.

"Наше завдання – не залишити шансу противнику на реалізацію злочинних планів", – наголосив Ковальчук.

Він нагадав, що висадити свій десант на березі Чорного моря окупанти так і не змогли. Це, на думку генерала, було б для них самогубством.

Російські десантники після поразок на війні проти України відмовляються йти першими в атаку. Їх використовують або для зачистки населених пунктів, або як резерв, повідомляв журналіст Роман Цимбалюк.

За його інформацією, десантникам РФ навіть змінили девіз: "Ніхто крім нас, але ми після вас".

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ готуються до можливої висадки російського десанту – ОК "Південь"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі