вівторок, 19 квітня 2022 08:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Зачепить доньок Путіна: запрацював новий пакет санкцій Японії проти Росії 

Зачепить доньок Путіна: запрацював новий пакет санкцій Японії проти Росії 
Володимир Путін та його старші доньки - Катерина Тихонова та Марія Воронцова. Колаж: tsn.ua

У вівторок, 19 квітня, набув чинності новий пакет санкцій Японії проти Росії.

Його країна ухвалила за повномасштабний напад на Україну, пише Japan Times.

Японія новими санкціями заморозила активи 398 росіян, зокрема, доньок диктатора Володимира Путіна - Катерини Тихонової та Марії Воронцової. Також дружини міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова.

Після поповнення санкційного списку доньками Путіна загальна кількість росіян, у тому числі військовослужбовців та законодавців, проти яких Японія запровадила санкції, досягла 499 осіб.

Новий пакет санкцій Японії накладає заборону і на імпорт 38 товарів. У переліку - алкоголь, деревина, деталі двигунів для суден і літаків, пише NHK News.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японія надасть Україні дрони й костюми хімзахисту

Загальна вартість забороненої продукції при ввезенні до Японії становила 15 млрд єн (назва грошової одиниці Японії. - Gazeta.ua) або $118 млн. До ввезення заборонені шпон, соснова деревина й тріска, деталі двигунів для кораблів і літаків, автомобілів і мотоциклів.

Також під заборону потрапили пиво, горілка та інші товари. Однак для товарів, за якими контракти були укладені до набрання чинності, імпорт діятиме до 18 липня. Частка забороненого імпорту від загального становить всього 1,1%.

Водночас у санкційний перелік не увійшло постачання риби та морепродуктів, частка яких у грошовому еквіваленті становить 8,9% імпорту Японії. Заборона ввезення цих товарів завдала б серйозної шкоди переробним підприємствам країни.

8 квітня ЄС ухвалив п'ятий пакет санкцій проти Росії за повномасштабне вторгнення в Україну. Нові санкції містять вугільне ембарго, що запрацює із серпня, а також закриття портів для російських кораблів з низкою винятків.

Країни Євросоюзу готують шостий пакет санкцій проти Росії. Він міститиме "нафтову опцію".

Зараз ви читаєте новину «Зачепить доньок Путіна: запрацював новий пакет санкцій Японії проти Росії ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі