пʼятниця, 15 вересня 2023 04:52

Внаслідок повені у Лівії загинуло більше 11 тис. осіб

Внаслідок повені у Лівії загинуло більше 11 тис. осіб
В Лівії зросла кількість жертв внаслідок прориву дамби. Фото: Українська правда

У Лівії кількість жертв через повінь перевищує 11 тис. осіб, але кількість постраждалих може збільшитися. Ще близько 10 тис. осіб вважаються зниклими безвісти.

Повінь була спричинена обвалом двох дамб під час шторму "Даніель", повідомляє Іndependent.

Тисячі загиблих були поховані в братських могилах. Влада портового міста Дерна, яке найбільше постраждало, вважає, що кількість жертв може сягнути 20 тис. осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Будинок знесло у річку: вражаючий момент потрапив на відео

Глава Всесвітньої метеорологічної організації ООН заявив, що величезних жертв можна було б уникнути, якби в Лівії, яка вже понад десятиліття є державою, що не відбулася, діяло метеорологічне агентство.

"Якби там була нормально працююча метеорологічна служба, то вона могла б випускати попередження. Органи управління надзвичайними ситуаціями змогли б провести евакуацію", – заявив він.

Шторм Даніель пронісся над Середземним морем у неділю, 10 вересня. Він заболотив дороги та зруйнував будинки в Дерні, а також вразив інші поселення уздовж узбережжя, включаюно з другим за величиною містом Лівії – Бенгазі.

Вода змила цілі квартали з їхніми жителями в море.

Зараз ви читаєте новину «Внаслідок повені у Лівії загинуло більше 11 тис. осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі