середа, 21 липня 2021 13:31

Визначили, де проходитиме літня Олімпіада-2032

Визначили, де проходитиме літня Олімпіада-2032
На організацію ігор витратять $5 млрд. Фото: Reuters

Австралія втретє прийматиме літні Олімпійські ігри. Олімпіада-2032 проходитиме в місті Брісбен.

Відповідне рішення ухвалили на сесії Міжнародного олімпійського комітету у Токіо.

"Ми знаємо, що потрібно для проведення успішної Олімпіади в Австралії. Уряд країни та штату профінансує інфраструктурні проєкти під час підготовки", — заявив прем'єр-міністр Австралії Скотт Моррісон.

На організацію витратять $5 млрд. Уряд планує повернути частину з цих коштів шляхом реалізації квитків, внутрішнього спонсорства та прав на трансляцію. У заявці Австралія вказала, що Олімпіада принесе країні $17 млрд економічної вигоди. Водночас Олімпійські ігри славляться тим, що не приносять реального прибутку.

На проведення Олімпіади-2032 претендували Будапешт, Доха, китайські міста Ченду та Чунцин, німецький Регіон Рейн-Рур, а також Сеул спільно з Пхеньяном. Літні Олімпійські ігри 2024 року пройдуть у французькому Парижі, а 2028-го - у Лос-Анджелесі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В оргкомітеті Токіо-2020 заговорили про скасування Олімпіади

Австралія вже провела дві Олімпіади. 1956 року змагання відбулися у Мельбурні, а 2000-го — у Сіднеї.

Олімпіада-2020 має відбутися в Токіо 23 липня - 8 серпня 2021 року. Близько 80% японців хочуть скасувати чи перенести ігри через поширення пандемії коронавірусу. Приблизно 10 тис. із 80 тис. волонтерів відмовилися допомагати під час Олімпійських ігор. Волонтери відмовляються від участі в організації змагань через побоювання пандемії. Перша тисяча волонтерів відмовилася від участі ще в лютому.

17 липня стався перший випадок зараження коронавірусом в Олімпійському селі в Токіо. Позитивний результат отримав іноземець з-поміж організаторів Олімпіади. Коронавірус зафіксували у 45 осіб, що мають стосунок до ігор.

Зараз ви читаєте новину «Визначили, де проходитиме літня Олімпіада-2032». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі