середа, 21 липня 2021 07:51

В оргкомітеті Токіо-2020 заговорили про скасування Олімпіади

В оргкомітеті Токіо-2020 заговорили про скасування Олімпіади
Наразі кількість випадків коронавірусу може збільшуватися або зменшуватися. Фото: Reuters

В оргкомітеті Олімпійських ігор у Токіо не виключають скасування Олімпіади у разі різкого збільшення кількості випадків інфікування коронавірусом.

Генеральний директор організації Тоширо Муто стежитиме за кількістю хворих і за необхідності зв'яжеться з іншими організаторами, передає Reuters

"Ми продовжимо обговорення, якщо кількість випадків зросте. Наразі число заражених може коливатися, тому ми думатимемо, що робити, коли виникне небезпечна ситуація", - заявив він.

Муто додав, що організатори "сконцентрувалися на успішному проведенні ігор на 100%".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Призерам Олімпіади не потискатимуть рук і не вдягатимуть медалей

Олімпіада-2020 має відбутися в Токіо 23 липня - 8 серпня 2021 року. Близько 80% японців хочуть скасувати чи перенести ігри через поширення пандемії коронавірусу. Приблизно 10 тис. із 80 тис. волонтерів відмовилися допомагати під час Олімпійських ігор. Волонтери відмовляються від участі в організації змагань через побоювання пандемії. Перша тисяча волонтерів відмовилася від участі ще в лютому.

17 липня стався перший випадок зараження коронавірусом в Олімпійському селі в Токіо. Позитивний результат отримав іноземець з-поміж організаторів Олімпіади. Коронавірус зафіксували у 45 осіб, що мають стосунок до ігор.

Зараз ви читаєте новину «В оргкомітеті Токіо-2020 заговорили про скасування Олімпіади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі