понеділок, 10 квітня 2023 06:14

"Витік" секретних документів Пентагону: повідомляють про підробку

"Витік" секретних документів Пентагону: повідомляють про підробку
"Злиті" секретні документи Пентагону можуть бути підробкою. Фото: ukrinform.ua

Нібито "злиті" засекречені плани США та НАТО щодо підсилення ЗСУ перед контрнаступом можуть бути підробкою.

Американська влада нині розслідує цей "витік", але достовірність документів поки не підтверджена. Про це повідомляє Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Франція прокоментувала інформацію про участь своїх солдат у війні в Україні

"Документи могли бути скомпрометовані, щоб ввести в оману слідчих стосовно їх походження або поширити неправдиву інформацію, яка може завдати шкоди інтересам безпеки Сполучених Штатів", ‒ йдеться у публікації.

За інформацією видання, Пентагон припускає, що дані могли бути опубліковані американцем, а не кимось із союзників. На це вказує "глибина тем, порушених у документах".

Україна вже змінила деякі свої військові плани через витік секретних американських документів. Тому що деякі оприлюднені документи розкривають ключові слабкі місця в українській підготовці до контрнаступу.

У соцмережах з'явилися нібито засекречені військові документи, що детально описують плани США та НАТО щодо нарощування української армії перед запланованим контрнаступом. Оприлюднені документи датуються 1 березня.

Зараз ви читаєте новину «"Витік" секретних документів Пентагону: повідомляють про підробку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі