понеділок, 10 квітня 2023 00:08

Франція прокоментувала інформацію про участь своїх солдат у війні в Україні

Франція прокоментувала інформацію про участь своїх солдат у війні в Україні
Франція заперечила участь своїх солдат у війні в Україні. Фото: zn.ua

Французькі солдати не воюють на території України.

Уряд Франції відреагував на витік так званих секретних документів з докладним описом планів весняного військового наступу на Україну. Там вказувалося, що французькі солдати присутні на полі бою в Україні, пише Le Monde.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США розслідують, чи вплине витік секретних документів на світову безпеку – ЗМІ

"Немає жодних французьких сил, які беруть участь в операціях в Україні", - заявила команда міністра Збройних сил Франції Себастьєна Лекорню.

Неясно, хто спочатку отримав і злив ці документи, і якою мірою вони могли бути змінені.

"Процитовані документи не походять від французьких військових. Ми не коментуємо документи, джерело яких незрозуміле", - заявили представники команди Лекорню.

Згідно з Guardian, "один слайд припускає, що невеликий контингент із менш ніж ста співробітників сил спеціальних операцій із країн-членів НАТО - Франції, США, Великої Британії та Латвії - вже діє в Україні".

У соцмережах з'явилися нібито засекречені військові документи, що детально описують плани США та НАТО щодо нарощування української армії перед запланованим контрнаступом. Оприлюднені документи датуються 1 березня.

Злиті дані про весняний контрнаступ ЗСУ спираються на великий обсяг фіктивної інформації. Інформація там спирається переважно на статистичний аналіз поставок та можливих оперативно-тактичних задумів, написав у Telegram радник глави Офіса президента Михайло Подоляк.

Зараз ви читаєте новину «Франція прокоментувала інформацію про участь своїх солдат у війні в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі