понеділок, 10 квітня 2023 05:19

Україна змінила військові плани - CNN

Україна змінила військові плани - CNN
Засекречені військові документи Пентагону злили у соцмережі. Фото: bbc

Україна вже змінила деякі свої військові плани через витік секретних американських документів.

Тому що деякі оприлюднені документи розкривають ключові слабкі місця в українській підготовці до контрнаступу, повідомляє CNN.

Йдеться про слабкі місця в українському озброєнні, протиповітряній обороні, чисельності і готовності батальйонів у критичний момент війни, коли українські війська готуються до контрнаступу проти росіян.

Секретні документи Пентагону, які були опубліковані в мережі протягом останніх тижнів, демонструють також те, як США шпигують за союзниками і за супротивниками. Ці викриття можуть поставити під загрозу чутливі джерела і скомпрометувати важливі міжнародні відносини, пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США розслідують, чи вплине витік секретних документів на світову безпеку – ЗМІ

Деякі з оригінальних документів викривають масштаби американського прослуховування ключових союзників, включаючи Південну Корею, Ізраїль та Україну.

Інші розкривають ступінь проникнення США в Міністерство оборони Росії і російську ПВК "Вагнер", в основному через перехоплені комунікації і людські джерела, які тепер можуть бути відрізані або поставлені під загрозу.

За словами офіційних осіб, витік також змусив Пентагон вжити заходів для посилення контролю за потоком таких надсекретних документів, зазвичай доступних сотням людей в уряді.

Об'єднаний штаб, який складається з вищого військового керівництва Міністерства оборони, що консультує президента, вивчає списки розсилки, щоб з'ясувати, хто отримує ці дані, сказав один з представників оборонного відомства.

Багато документів мають позначки, які вказують на те, що вони були підготовлені розвідувальним підрозділом Об'єднаного штабу, відомим як J2, і, схоже, є документами для брифінгів.

У соцмережах з'явилися нібито засекречені військові документи, що детально описують плани США та НАТО щодо нарощування української армії перед запланованим контрнаступом. Оприлюднені документи датуються 1 березня.

Зараз ви читаєте новину «Україна змінила військові плани - CNN». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі