середа, 12 вересня 2018 15:16

Вирок Сущенку відкриває шлях до помилування - Геращенко

Вирок Сущенку відкриває шлях до помилування - Геращенко
Романа Сущенка можуть помилувати в Росії. Фото depo.ua

Україна не визнає "вирок" Верховного суду РФ у справі журналіста Укрінформу Романа Сущенка та докладатиме всіх зусиль, щоб визволити усіх бранців Кремля.

"Верховне псевдосудилище над Романом Сущенком пройшло без несподіванок. Кремль залишив чинним сфабрикований вирок за сфабрикованою справою. Україна ніколи не визнає цей нікчемний вирок і докладатиме всіх зусиль, аби витягти Романа, Олега, інших бранців Кремля з російських тюрем", - зазначила перший віце-спікер ВР Ірина Геращенко.

За її словами, тепер цей "теоретично-остаточний вирок" відкриває шлях до процедури помилування та передачі Сущенка Україні, однак на практиці все залежить виключно від волі Путіна.

Перший віце-спікер також нагадала, що влітку уповноваженому Верховної Ради з прав людини Людмилі Денісовій московський суд двічі відмовив у побаченні з Сущенком за надуманими підставами - мовляв, справа оскаржується в суді вищої інстанції, тому жодні побачення неможливі.

"Цікаво, що зараз вигадають потомки КДБстів, щоб не допустити до Романа та інших бранців Кремля уповноважену з прав людини", - зауважила Геращенко.

12 вересня Верховний суд Росії визнав законним вердикт Московського міського суду про 12 років ув'язнення для журналіста Укрінформу Романа Сущенка.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016-го в Москві, куди він прибув із приватною поїздкою. 7 жовтня йому висунули обвинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували. Мосміськсуд 4 червня засудив Сущенка до 12 років колонії суворого режиму. Скаргу на ухвалений вирок було подано 5 червня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верховний суд РФ підтвердив вирок для Сущенка

Росія відмовилася забрати своїх громадян із українських в'язниць. Таким чином, під час переговорів у Мінську росіяни продемонстрували повне ігнорування виконання своїх зобов'язань, заблокувавши процес обміну заручниками.

Зараз ви читаєте новину «Вирок Сущенку відкриває шлях до помилування - Геращенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі