субота, 05 травня 2018 14:22

"Він нам не цар": у Москві поліцію закидують пляшками - пряма трансляція
8

Протести в Москві
Фото: Медиазона
Протести в Москві
Протести в Москві
Протести в Санкт-Петербурзі
Протести в Санкт-Петербурзі

На 14:00 призначено початок акцій в Москві і Санкт-Петербурзі. Обидві не погоджені з владою.

У Москві 161 затриманий, повідомляє МБХ.

На Пушкінську площу в Москві прийшли активісти провладного Національного визвольного руху (НОД). Його учасники раніше відзначилися низкою провокацій і нападів на опозиційних активістів. При цьому представники руху заперечують причетність НСД до даних обставин. Так само там знаходяться близько 200 осіб в козачій формі, передає МБХ.

На Пушкінській площі в Москві кілька чоловік напали на одного з прихильників Навального, передає кореспондент "Медіазони". Правоохоронці почали затримувати протестувальників. Першого пов'язали о 13:30 - до початку акцій. У чоловіка був плакат у чорному пакеті. На плакаті напис "На мило". Про це повідомляє Twitter-акаунт "ОГОНЬ".

Козаки б'ють протестувальників нагайками, між деякими козаками і прихильниками Навального зав'язалися бійки. У натовп вклинилися спецпризначенці. Вони оточили пам'ятник Пушкіну, сховали за собою людей в козацькій формі. Поліція продовжила затримання - зачищає Пушкінську площу, повідмоляє "Медиазона".

Поліція намагається відтіснити мітингарів від пам'ятника Пушкіна. Але люди постійно повертаються. В правоохоронців постійно летять пляшки, банки та паперові літачки. Над площею зависає вертоліт, який намагається шумом пропелера заглушити виступи учасників. Люди скандують "Фашисти!".

Радіо Свобода веде пряму трансляцію

Сутички між поліцією та протестувальниками на Страсному бульварі біля Пушкінської площі у Москві. Повідомляють про застосування сили з боку поліцейських. Активістам та журналістам розбили телефони. Людей кладуть на асфальт обличчям донизу. На самій Пушкінській лишилося кілька десятків людей, інших відтіснили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримали Олексія Навального - епічне відео

У Санкт-Петербурзі перекритий доступ на Марсове поле і Дворцову площу. Людей витіснили з Дворцової площі. Вони продовжують мітинг з гаслами "Росія без корупції", повідомляє телеканал "Дождь".

Натовп демонстрантів зламав пластикові загородження на Невському проспекті і йде по проїжджій частині, скандуючи "Ми не боїмося!"

Влада Москви і Санкт-Петербурга не погодили мітинги. Прихильники Олексія Навального влаштували несанкціонований хід по Тверській від Пушкінської до Манежної площі в столиці Росії. Пушкінська є епіцентром протестів. У Пітері мітинг проходить на Дворцовій площі. Там Міноборони РФ вирішило провести репетицію параду до Дня перемоги. Раніше вона була запланована лише на 4 та 7 травня. Так само їх підтримують активісти в інших містах по всій Росії. Загалом участь в акції взяли мешканці 97 міст

Учасники мітингів висувають такі вимоги:

- реальна боротьба з хабарництвом і бідністю;

- повернення виборів на всіх рівнях влади, забезпечення справжньої політичної конкуренції;

- повномасштабна судова реформа;

- звільнення всіх політв'язнів;

- свобода ЗМІ та інтернету;

- розпуск Роскомнадзора;

- дотримання прав росіян на таємницю листування і мирні зібрання, гарантовані Конституцією РФ.

Масові заходи проходять напередодні інавгурації Володимира Путіна. Вона пройде 7 травня в Москві. Путін переміг на президентських виборах 18 березня, набравши 76,69% голосів (56 430 712 громадян РФ).

4 травня поліція затримала координатора краснодарського штабу Навального Разміка Симоняна, координатора руху "Весна" Іллю Гантварга (молодіжний суспільно-політичний рух в Петербурзі. Ставить собі за мету зміну корумпованого режиму, побудова демократичної системи), і співробітника красноярського штабу Навального Марію Маковозову.

Зараз ви читаєте новину «"Він нам не цар": у Москві поліцію закидують пляшками - пряма трансляція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі