понеділок, 21 жовтня 2024 13:16

Військові КНДР намагалися втекти з позицій на Курщині

Військові КНДР намагалися втекти з позицій на Курщині
Військові КНДР намагалися втекти з позицій на Курщині. Фото: iacmc.forumotion.com

18 військовослужбовців Північної Кореї намагались втекти з позицій російських військ на Курщині.

Вони були затримані росіянами на Брянщині, повідомляє "Укрінформ" посилаючись на військову розвідку.

Зазначається, що військові з КНДР, які намагалися втекти з позицій на Курщині, можуть бути задіяні в штурмових діях проти ЗСУ.

"18 військовослужбовців Північної Кореї, які здійснили спробу втечі з позицій російських окупаційних військ у Курській області, були затримані росіянами в Комарицькому районі Брянської області", - повідомляють у ГУР.

За наявною інформацією, близько 40 військових інструкторів з Північної Кореї разом з пів сотнею російських окупантів перебували на позиціях у лісі в районі Колячек Хомутовського району Курської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залучення військових КНДР до війни в Україні демонструє слабкість РФ - президент ПА НАТО

"Встановлено, що північнокорейці здійснювали навчання військовослужбовців зс РФ з використання повітряних куль у військових цілях. Натомість військовослужбовці зс РФ навчали представників Північної Кореї веденню сучасного піхотного бою з використанням досвіду так званої СВО", - зазначають у розвідці.

Крім того, у ГУР додали, що після закінчення курсу навчання військовослужбовців Північної Кореї залишили в лісовому масиві в районі Колячек Хомутовського району на кілька днів без продуктів харчування та без вказівок щодо подальших планів та намірів.

"14 жовтня частина північнокорейців вирішили самовільно залишити позиції з метою пошуку командування зс РФ. За дві доби, 16 жовтня зниклі з позицій військовослужбовці були знайдені та затримані російськими окупантами. Відстань від місця втечі становила близько 60 кілометрів", - зауважили в джерелах.

Відомо, що на даний момент усі 40 військових КНДР, які перебували на позиціях у Хомутовському районі, переміщені у Льговський район Курської області для подальшого задіяння у штурмових діях на Курщині.

Перший заступник міністра закордонних справ Південної Кореї Кім Хонг Кюн закликав Зінов'єва вивести солдатів КНДР з Росії, де вони готуються до відправки в Україну. Він заявив, що допомога Пхеньяну у російській агресії проти України порушує резолюції та Статут ООН.

Російське посольство не коментує ситуацію.

Південнокорейське міністерство тим часом заявляє, що Зінов'єв пообіцяв Кіму передати повідомлення Москві.

Зараз ви читаєте новину «Військові КНДР намагалися втекти з позицій на Курщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі