понеділок, 21 жовтня 2024 12:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Відправка військ КНДР в Україну - Південна Корея викликала російського посла

Відправка військ КНДР в Україну - Південна Корея викликала російського посла
МЗС Південної Кореї викликало до себе російського посла Георгія Зінов'єва на знак протесту проти відправлення північнокорейських військ на допомогу Росії. Фото: pixabay.com

МЗС Південної Кореї викликало на килим російського посла Георгія Зінов'єва.

Йому висловили протест та закликали вивести північнокорейських солдатів, повідомляє Reuters.

"Зінов'єва викликали на знак протесту проти відправлення північнокорейських військ на допомогу РФ у війні проти України. Сеул пообіцяв спільну міжнародну відповідь", - йдеться в повідомленні.

Перший заступник міністра закордонних справ Південної Кореї Кім Хонг Кюн закликав Зінов'єва вивести солдатів КНДР з Росії, де вони готуються до відправки в Україну. Він заявив, що допомога Пхеньяну у російській агресії проти України порушує резолюції та Статут ООН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ООН обговорить війська КНДР в Україні - в РФ теж є запит

"Ми рішуче засуджуємо незаконну військову співпрацю Північної Кореї, включаючи відправку військ до Росії", - заявив Кім.

Російське посольство не коментує ситуацію.

Південнокорейське міністерство тим часом заявляє, що Зінов'єв пообіцяв Кіму передати повідомлення Москві.

Супутник фіксує переміщення військових КНДР в Росію. Наразі до РФ вже прибуло 12 тис. осіб. У Владивостоці розгорнуто спецназ чисельністю 1500 військових, повідомляє керівник ЦПД РНБО Андрій Коваленко.

Розвідка Південної Кореї опублікувала три знімки, на одному із них зафіксовано докази розміщення військ Північної Кореї в Росії.

Зараз ви читаєте новину «Відправка військ КНДР в Україну - Південна Корея викликала російського посла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі