понеділок, 01 січня 2024 14:55

Велика Британія заявила про готовність атакувати кораблі хуситів

Велика Британія заявила про готовність атакувати кораблі хуситів
Хусити нападають на кораблі у Червоному морі. Фото: ITLN

Велика Британія може атакувати повстанців-хуситів на Близькому Сході.

США перед цим повідомили, що їхній флот потопив три човни, які напали на контейнеровоз у Червоному морі. Міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс, заявив, що уряд без вагань вдасться до "прямих дій", щоб запобігти подальшим нападам

Сполучене Королівство та США готують спільну заяву, з попередженням хуситам.

"Хусити не повинні мати непорозумінь: ми прагнемо притягнути зловмисників до відповідальності за незаконні захоплення та напади", - наголосив Шеппс.

Він засудив намаганням порушити світову торгівлю. Він зазначив, що "ситуація в Червоному морі неймовірно серйозна", а атаки хуситів є неприйнятними та дестабілізуючими.

"Як і слід було очікувати, попри планування низки сценаріїв, жодних рішень ще не прийнято, і ми продовжуємо працювати всіма дипломатичними шляхами. Ми закликаємо підтримуваних Іраном хуситів припинити ці незаконні атаки, і ми працюємо з союзниками та партнерами, щоб захистити свободу судноплавства", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хусити вдарили ракетою по танкеру в Червоному морі

30 грудня судно Maersk Hangzhou компанії Centcom під прапором Сингапуру повідомило про атаку. Потім корабель, який подав додатковий сигнал небезпеки удруге атакували "чотири невеликі човни хуситів, яких підтримує Іран", повідомили у компанії.

Судно обстріляли зі стрілецької зброї. Команда безпеки на судні відкрила вогонь у відповідь.

На сигнал лиха відповіли гелікоптери США. Вони відкрили вогонь у відповідь, хусити теж почали стріляти. Вертольоти потопили три з чотирьох човнів й убили екіпаж, а четвертий човен втік.

Представник єменських бунтівників з руху "Ансар Аллах" (хусити) Яхья Сарі 31 жовтня заявив про "військову операцію" проти Ізраїлю.

Представник хуситів заявив про "запуск великої партії балістичних та крилатих ракет, а також безпілотників" по низці ізраїльських об'єктів.

Зараз ви читаєте новину «Велика Британія заявила про готовність атакувати кораблі хуситів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі