четвер, 13 жовтня 2022 03:52

Велика Британія відреагувала на удари по Україні новими поставками озброєння

Велика Британія відреагувала на удари по Україні новими поставками озброєння
Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес санкціонував постачання додаткового озброєння в Україну. Фото: Atlantic Council

Уряд Великої Британії поставить Україні ракети середньої дальності AMRAAM для зенітних американських ракетних комплексів NASAMS.

Велика Британія також відправить сотні безпілотників для підтримки розвідувальних служб України та 18 гаубиць на додаток до 64 вже поставлених, сказав міністр оборони Великої Британії Бен Воллес в інтерв'ю Euronews.

"Останні невибіркові удари Росії по цивільних районах України вимагають подальшої підтримки тих, хто прагне захистити свою країну. Тому сьогодні я санкціонував постачання зенітних ракет в Україну...Ракети AMRAAM будуть надані найближчими тижнями ", - сказав Воллес.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як українських бійців тренують у Великій Британії: яскраві фото

Ця зброя, за словами Воллеса, допоможе Україні захистити своє небо від нападів та зміцнити спільну протиракетну оборону.

Новий пакет допомоги Україні обговорювався на зустрічі Воллеса з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Брюсселі в середу.

NASAMS є пересувним зенітно-ракетним комплексом, призначеним для боротьби з ракетами, літаками та іншими повітряними цілями на малих і середніх висотах. NASAMS використовує ракети класу "повітря-повітря" AIM-120 AMRAAM наземного базування дальністю до 25 км та висотою польоту до 16 км.

Найближчими тижнями Україна отримає додаткові реактивні системи залпового вогню MARS II і самохідні артилерійські гаубиці PzH 2000.

Про додаткове озброєння повідомило міністерство оборони Німеччини на зустрічі у форматі "Рамштайн-6" у Брюсселі.

Mars II є німецьким аналогом HIMARS. Дальність польоту – 40 км. Боєприпас здатний пробити броню завтовшки до 140 мм.

Призначена для знищення скупчень живої сили і техніки противника, артилерійських батарей, засобів ППО, командних пунктів і вузлів зв'язку.

Зараз ви читаєте новину «Велика Британія відреагувала на удари по Україні новими поставками озброєння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі