пʼятниця, 08 листопада 2019 09:37

Важливий день: міжнародний суд ООН оголосить рішення у справі "Україна проти Росії" щодо Криму

Важливий день: міжнародний суд ООН оголосить рішення у справі "Україна проти Росії" щодо Криму
Суд ООН оголосить своє рішення. Фото: prm.ua

Сьогодні, 8 листопада, Міжнародний суд ООН у Гаазі, Нідерланди, оголосить важливе рішення у справі "Україна проти Росії".

"Це буде складний день і важливий водночас. Завтра (8 листопада. - Gazeta.ua) стане зрозуміло, який саме підхід застосовуватиме Суд до цієї справи. Чи буде це винятково формальний підхід, на застосуванні якого наполягає РФ, чи Суд пристане на позицію України та зважатиме на те, що гібридна агресія вимагає гібридної реакції на неї", — повідомила заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль у Facebook.

За її словами, суд вперше розглядає Міжнародну конвенцію про боротьбу з фінансуванням тероризму.

"Це єдиний інструмент, який дозволяє притягнути до відповідальності за фінансування тероризму. Чи суд стане на захист сотень людей, які постраждали від спонсорованого Росією тероризму, включно з жертвами катастрофи MH17, актів тероризму в Маріуполі, Краматорську, Волновасі? Відповідь на це питання ми дізнаємось завтра", — пише Зеркаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: The New York Times помилилось у кордонах України

Україна подала позов 2017-го. Росія порушила міжнародну Конвенцію про боротьбу з фінансуванням тероризм, підтримуючи бойовиків на Донбасі, та Конвенцію про ліквідацію всіх форм расової дискримінації через утиски кримських татар та українців в анексованому нею Криму.

У червні 2019-го Міжнародний суд ООН почав слухання справи.

Станом на осінь 2019-го російські окупанти перекинули в Крим 31,5 тис. військових і близько 1 тис. одиниць техніки.

На півострові присутні російські танки, броньовані машини, бойові засоби артилерії, авіації та флоту.

Зараз ви читаєте новину «Важливий день: міжнародний суд ООН оголосить рішення у справі "Україна проти Росії" щодо Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі