вівторок, 01 березня 2022 11:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Ваші військові вбили 16 дітей. Скажіть правду своїм - Ляшко емоційно звернувся до медиків РФ

Ваші військові вбили 16 дітей. Скажіть правду своїм - Ляшко емоційно звернувся до медиків РФ
Українські діти сидять у бомбосховищах, коли російські окупанти гатять по житлових кварталах, лікарнях, "швидких", упритул вбивають цивільних. Фото: facebook.com/viktor.liashko

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко звернувся до російських медпрацівників та медичних науковців. Закликав засудити відкрито війну проти України й сказати правду своїм пацієнтам.

Відповідний допис з'явився у Facebook.

"Як лікар до лікарів, звертаюсь до вас. Звертаюсь не з проханням, а з чітким посланням. Ви ще напевно думаєте, що в Україні проводиться якась "військова операція", яка не має ніякого відношення до вас чи вашої роботи? То це не так", - наголосив Ляшко.

Він вкотре нагадав, що події в Україні - це вже не війна. Це тероризм, який координується діями президента-агресора Володимира Путіна.

"Це тероризм, тому що ваші військові обстрілюють мирні квартали наших міст, стріляють в машини екстреної медичної допомоги, руйнують наші лікарні бомбами, не дають довести ліки та продукти в лікарні, вбили вже 16 дітей. Ще 45 дітей з різними ступенями поранень врятували наші медики", - написав Ляшко.

Навіть на шосту добу війни, лікарі РФ, які давали присягу Гіппократа і обіцяли "чисто и непорочно проводить свою жизнь и своё искусство" просто спостерігають, як дії Путіна призводять до гуманітарної катастрофи, додав Ляшко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полягли сотні – назвали кількість цивільних, яких окупанти убили в Україні

"Ви не зробили жодної дії, щоб засудити та зупинити війну в Україні, щоб принаймні проявити солідарність до ваших колег по професії, не кажучи вже просто про те, щоб засудити смерті невинних громадян. Ви продовжуєте думати, що це десь там, і це вас не буде стосуватись. Це не "там". Це тут! У вільній і незалежній Україні", - наголосив Ляшко.

Також він звернув увагу на те, що лікарі у РФ та науковці, найближчим часом відчують дію санкцій світу проти Росії.

"Скоро й ви відчуєте, що таке бути без ліків провідних світових виробників, які не приїдуть до вас в країну, яку вже ігнорує весь світ.Ви відчуєте те, що відчуваю сьогодні я, коли через дії окупантів, які прийшли з вашої країни, не можу доставити до міст, на шляхах і околицях яких відбуваються бойові дії, ліки, які повинні були б врятувати чиєсь життя. Ви будете дивитись в очі своєму пацієнту, якому не зможете допомогти, і задумаєтесь, чому я не вийшов 24, 25, … лютого чи 1 березня на площу з вимогою зупинити війну", - наголосив міністр.

Також він звернув увагу на те, що лікарі у РФ та науковці, вже найближчим часом відчують дію санкцій, які запровадила світова спільнота проти Росії, "намагаючись стримати цей божевільний марш".

Росіяни більше не можуть воювати з озброєними українцями, тож тепер вони гатять по мирному населенню, заявив після п'яти діб нападу Росії міністр оборони України Олексій Резніков.

Зараз ви читаєте новину «Ваші військові вбили 16 дітей. Скажіть правду своїм - Ляшко емоційно звернувся до медиків РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі