вівторок, 29 серпня 2023 17:54

В уряді Німеччини назвали спекуляціями статті у ЗМІ про підрив Nord Stream і "український слід"

В уряді Німеччини назвали спекуляціями статті у ЗМІ про підрив Nord Stream і "український слід"
Газопроводи "Північний потік" були пошкоджені торік восени. Фото: ukrinform.com

В уряді Німеччини назвали спекуляціями повідомлення німецьких ЗМІ про те, що нібито українське командування стоїть за підривом газопроводу "Північний потік".

Про це сказав заступник представника уряду Вольфганг Бюхнер на брифінгу, повідомив "Укрінформ".

"Я взагалі не хочу втручатися у будь-які спекуляції. Це зарано. Федеральний уряд не надає жодної інформації про всю ситуацію, поки це розслідування триває, ми не будемо втручатися", – сказав Бюхнер.

Розслідування вибухів на газопроводах Nord Stream проводить федеральна прокуратура, додав.

Попри все, Німеччина підтримуватиме Україну в її захисті стільки, скільки це необхідно, заявив Бюхнер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії катастрофічно скорочується газовидобуток

Минулого тижня Spiegel опублікував статтю, в якій написали, що головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний нібито керував операцією спецназу з підриву у Балтійському морі газопроводів "Північний потік".

Три з чотирьох ниток газопроводів "Північний потік-1" і "Північний потік-2" були пошкоджені наприкінці вересня минулого року. Неушкодженою залишилася одна з труб "Північного потоку-2", який так і не був запущений в експлуатацію.

Газопроводи "Північний потік" і "Північний потік-2" йдуть із Російської Федерації до Німеччини дном Балтійського моря. "Північний потік - 2" завдовжки 1234 км, його будували у 2018-21 роках.

Зараз ви читаєте новину «В уряді Німеччини назвали спекуляціями статті у ЗМІ про підрив Nord Stream і "український слід"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі