вівторок, 17 травня 2022 21:45

В Україну Міжнародний суд відправив найбільшу в історії групу слідчих

В Україну Міжнародний суд відправив найбільшу в історії групу слідчих
Розгорнута команда також співпрацюватиме з групою французьких експертів-криміналістів . Фото: eastnews.com

Міжнародний кримінальний суд Організації Об'єднаних Націй направив в Україну 42 слідчих та експертів.

Вони проведуть розслідування злочинів, які скоїли російські військові, повідомляє прокурор МКС Карім Хан CNN.

"Я можу підтвердити, що сьогодні моє управління направило в Україну групу із 42 слідчих, судово-медичних експертів і допоміжного персоналу, щоб просувати наші розслідування злочинів, які підпадають під юрисдикцію МКС", - заявив Хан.

Команда також співпрацюватиме з групою французьких експертів-криміналістів на місцях в Україні, щоб забезпечити безперервність і продовження їхньої роботи щодо ідентифікації останків, балістичного аналізу та збереження судово-медичних доказів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський снайпер убив волонтера

Хан зазначив, направлена в Україну група стала найбільшою в історії МКС. Він додав, що значна кількість голландських експертів підтримують цю місію.

Слідчі співпрацюватимуть з командами, розгорнутими іншими державами в Україні.

"Зараз як ніколи нам потрібно показати закон в дії. Важливо, щоб ми продемонстрували постраждалим і сім'ям жертв, що міжнародне право має стосунок до їхнього досвіду, що ідеали Римського статуту можна значуще застосовувати, щоб принести їм певну міру заспокоєння через судовий процес", - заявив Хан.

Росіяни намагаються приховати воєнні злочини щодо вбивств цивільного населення в Маріуполі на Донеччині. До розбирання завалів місцевих жителів не залучають.

Зараз ви читаєте новину «В Україну Міжнародний суд відправив найбільшу в історії групу слідчих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі