середа, 24 серпня 2022 14:13

Спецтема: Війна Росії проти України

В Угорщині розповіли, чи будуть вводити візові санкції проти росіян

В Угорщині розповіли, чи будуть вводити візові санкції проти росіян
Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто висловився проти накладення на Росію будь-яких нових санкцій в енергетичному секторі. Фото: facebook.com

Угорщина не планує вводити візові санкції проти росіян і обмежувати в'їзд для них навіть в туристичних цілях.

Про це повідомив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто в Facebook, коли розповідав про підсумки телефонної розмови зі своїм естонським колегою Урмасом Рейнсалу.

Глава МЗС Угорщини різко висловився проти накладення на Росію будь-яких нових санкцій в енергетичному секторі. За словами Сійярто, його держава не може забезпечити постачання нафти й газу з інших джерел. Тому країна відмовляється навіть вести переговори про це.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У розвідці розповіли про загрози наступу з Білорусі

"Ми також говорили про пропозицію посилити практику видачі європейських віз російським громадянам, – зазначив Сійярто. – Тут ми підтримуємо позицію канцлера Німеччини та не плануємо вводити будь-які посилення або обмеження".

Верховний представник Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель не підтримує заборону в'їзду росіянам до країн ЄС. Слід заборонити в'їзд до ЄС для російських олігархів, сказав Боррель на пресконференції в Іспанії.

Зараз ви читаєте новину «В Угорщині розповіли, чи будуть вводити візові санкції проти росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі