понеділок, 26 липня 2021 02:11

В США заговорили про додаткову дозу вакцини від Covid-19 для деяких людей

В США заговорили про додаткову дозу вакцини від Covid-19 для деяких людей
В США можуть ревакцинувати деяких людей. Фото: Reuters

Головний інфекційний лікар США Ентоні Фаучи заявив, що людям з ослабленим імунітетом може знадобитися підсилююча доза вакцина від Covid-19.

"Пацієнти з трансплантацією, хіміотерапією від раку, аутоімуними захворюваннями, на імунодепресантах - ось ті люди, які будуть серед перших в разі, якщо потрібно буде робити третій бустерний укол", - сказав Фаучи в інтерв'ю CNN.

Представники медичних служб США розглядають дані останніх досліджень про зниження імунітету у вакцинованих, щоб визначити, коли можуть знадобитися додаткові уколи.

"Це динамічна ситуація, безперервна робота, яка розвивається, як і багато інших сфер пандемії. Треба дивитися на дані", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Схвалили ковід-вакцину для щеплення підлітків

Ще два тижні тому Фаучи говорив, що поки не бачить необхідності в додатковому уколі вакцини. З тих пір ситуація з коронавірусом в США значно погіршилася.

Минулого тижня в США щодня виявляли в середньому близько 43,7 тис. нових випадків зараження. Це на 65% вище попереднього тижня і втричі вище, ніж два тижні тому.

Зараз ви читаєте новину «В США заговорили про додаткову дозу вакцини від Covid-19 для деяких людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі