субота, 30 липня 2022 22:52

Спецтема: Війна Росії проти України

У Росії формують батальйони "добровольців" без досвіду – CNN

У Росії формують батальйони "добровольців" без досвіду – CNN
У Росії хочуть мобілізувати понад 30 тис. "добровольців". Фото: eastnews.ua

У Росії формують "добровольчі батальйони" для війни проти України.

У РФ планують планується мобілізувати понад 30 тис. "добровольців". Про військовий досвід запитують не всюди, пише CNN.

"Кремль наказав усім 85 суб'єктам Російської Федерації набрати добровольчі батальйони, щоб уникнути оголошення часткової або повної мобілізації в Росії", – каже дослідниця Росії в американському Інституті вивчення війни Катерина Степаненко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія проводить приховану мобілізацію трьома шляхами – ГУР

У Татарстані запрошують чоловіків віком до 49 років, які раніше служили в армії. Пропонують контракт на чотири місяці за їхньою військовою спеціальністю. В інших регіонах набирають чоловіків віком до 60 років без судимостей і про військовий досвід не питають.

Частина цих "добровольчих батальйонів" пройшла місячну підготовку на полігоні Муліно під Нижнім Новгородом.

"Який вплив ці "добробати" можуть мати – питання відкрите. Адже короткострокове навчання навряд чи перетворить добровольців без попереднього досвіду на ефективних солдатів будь-якого підрозділу", – пише видання.

"Добровольцям" обіцяють значно вищі зарплати, ніж середні по російських регіонах. У Башкортостані пропонують мінімум 280 тис. рублів, плюс додатково 8 тис. рублів за день бойових дій. А середня місячна зарплата у регіоні становить від 30 до 45 тис. рублів, що майже в 10 разів менше.

Якби всі російські регіони сформували по одному батальйону, сильно б зросло навантаження на місцеві бюджети.

"Росіяни продовжують нести великі втрати, не здобуваючи значних успіхів. Тому їм потрібен постійний приплив російської живої сили, щоб компенсувати свої втрати", – додала Степаненко.

Для поповнення окупантів, яких відправляють воювати проти України, російська влада залучає в'язнів. Метою Кремля є збільшення бойової могутності своїх збройних сил без проведення загальної мобілізації. Зазначається, що тягар формування сил окупантів влада РФ поклала на маргіналізовані анклави свого суспільства.

Виправні колонії в Ленінградській, Нижегородській, Новгородській і Володимирській областях РФ, а також Мордовії, Адигеї та інших регіонах отримали пропозиції щодо відправлення засуджених на війну.

Зараз ви читаєте новину «У Росії формують батальйони "добровольців" без досвіду – CNN». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі