середа, 18 жовтня 2023 12:30

В ООН вразили даними про кількість біженців у Секторі Гази

В ООН вразили даними про кількість біженців у Секторі Гази
У Секторі Гази залишилося запасів основних продуктів харчування лише на два тижні. Фото: eastnews.ua

Організація об'єднаних націй фіксує рекордну кількість біженців у Секторі Гази.

Кількість внутрішньо переміщених осіб там з моменту загострення палестино-ізраїльського конфлікту досягло 1 млн, повідомило Управління ООН з координації гуманітарних питань (УКГВ).

"Понад 352 тис. із них зараз знайшли притулок у школах Близькосхідного агентства ООН для допомоги палестинським біженцям та організації робіт у центральній та південній частинах Сектора Гази. Ще близько 55 тис. проживають у 51 іншому притулку", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден доручив зібрати дані щодо вибуху в лікарні Сетору Гази

УКГВ також зазначило, що у Секторі Гази залишилося запасів основних продуктів харчування лише на два тижні. Водночас у магазинах продуктів залишилося лише на чотири-п'ять днів.

В Секторі Гази було завдано удару по лікарні Аль-Ахлі. Сотні людей опинилися під уламками. Повідомляють про як мінімум 500 загиблих.

ХАМАС фактично звинуватив Ізраїль у нібито завданні удару по лікарні.

В Армії оборони Ізраїлю заявили, що ракета була випущена не ними, а "Ісламським джихадом" - під час запуску, за їхніми словами, сталася помилка, яка призвела до влучання в лікарню. На підтвердження цьому вони опублікували відео, на яке нібито потрапив момент запуску ракети "джихадом".

Зараз ви читаєте новину «В ООН вразили даними про кількість біженців у Секторі Гази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі