четвер, 01 грудня 2022 14:07

В НБУ поки не будуть міняти курс гривні

Автор: "Беларускі гаюн"
  У Білорусь вирушив VIP-борт з Москви
У Білорусь вирушив VIP-борт з Москви

У Нацбанку не бачать причин для зміни курсу гривні.

Нема й підстав для відмови від фіксованого курсу, сказав голова НБУ Андрій Пишний в інтерв'ю Forbes.

"Спільна позиція ключового персоналу НБУ – фіксований курс ще повинен відігравати певний час свою роль. І я її підтримую. Наразі ми не бачимо підстав для перепривʼязки курсу, однак і повернення до плавання вважаємо передчасним", – повідомив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як змінився державний борг України ‒ Гетманцев розповів

Нацбанк повернеться до плавального курсу та інфляційного таргетування тоді, коли це буде доречно.

Міжнародний валютний фонд підтримує таку позицію, додав Пишний.

Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев не бачить підстав для зміни фіксованого курсу гривні до долара. Україна має позитивний платіжний баланс – $2,2 млрд. Про це нардеп від "Слуга народу" сказав в інтерв'ю "Українські новини". "Жодних фінансово-економічних підстав немає для того, щоб здешевлювалася гривня", – сказав нардеп.

Курс американського долара в Україні 2023 року безпосередньо залежатиме від подій на фронті. Якщо умови будуть сприятливими, курс не перетне позначку у 50 грн за долар до кінця наступного року. Такий прогноз зробив голова парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.



Зараз ви читаєте новину «В НБУ поки не будуть міняти курс гривні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі