вівторок, 04 червня 2024 09:26

"Державну оборону" зробили обов'язковим предметом для школярів Латвії

"Державну оборону" зробили обов'язковим предметом для школярів Латвії
У Латвії "Державна оборона" стає обов'язковим предметом для школярів. Фото: pixabay.com

У Латвії запровадили новий обов'язковий предмет для школярів.

Із 1 вересня 2024 року шкільний навчальний предмет "Державна оборона" стане обов'язковим у загальноосвітніх закладах Латвії, повідомляє "Настоящее время".

"З 2018-го цей предмет був факультативним. Запровадження такої дисципліни віддавали на розсуд керівництва латвійських шкіл. Проте з нового навчального року "Державна оборона" стане обов'язковим предметом", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Латвія виділить €20 млн на безпілотники для України

На уроках учнів старших класів навчатимуть орієнтуватися на місцевості, поводитися зі зброєю, стріляти та надавати першу медичну допомогу.

Згідно з навчальними планами, предмет "Державна оборона" розрахований на два роки та містить три основні модулі: громадянська активність, з акцентом на патріотичному вихованні молоді; ознайомлення із системою державної оборони; набуття навичок, які знадобляться, якщо Латвії загрожуватиме небезпека.

Україна і Латвія підписали безпекову угоду на 10 років. Згідно з нею, Латвія надаватиме Україні військову допомогу на 0,25% ВВП щороку.

Крім того, Латвія бере на себе 10-річні зобов'язання щодо підтримки України у кіберзахисті, розмінуванні, безпілотних технологіях і безумовно сприяє нашому вступу до ЄС і НАТО.

Зараз ви читаєте новину «"Державну оборону" зробили обов'язковим предметом для школярів Латвії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі