понеділок, 02 жовтня 2017 13:41

В Іспанії заговорили про дострокові вибори

В Іспанії заговорили про дострокові вибори

Лідер іспанських лібералів закликав прем'єр-міністра Іспанії Рахоя ініціювати дострокові вибори в Каталонії, аби запобігти розділенню країни, повідомляє "Європейська Правда".

Влада Іспанії може піти на такий крок, посилаючись на 115 статтю своєї Конституції, згідно з якою центральна влада може перезавантажити парламент автономної території – Каталонії – в разі порушення ним певних обов'язків. Раніше Іспанія заборонила Каталонії проводити референдум.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Каталонії поліція почала застосовувати зброю

Сьогодні після обіду Рахой зустрінеться з лідерами трьох партій - ліберальної, соціалістичної та "Громадянами", аби спільно з ними виробити контрреакційні заходи в зв'язку з проведенням референдуму.

Скоріше за все, на цій зустрічі лідери вирішуватимуть, чи ініціювати дострокові вибори в Каталонії.

Карлос Пучдемон продовжує намічену раніше лінію поведінки і ініціює процес проголошення незалежності з огляду на позитивні результати референдуму (90% проголосували за незалежність). Співпраці між ним і прем'єром Іспанії поки що не видно. Натомість іспанські опозиціонери відкрито підтримали наміри самостійників.

Зараз ви читаєте новину «В Іспанії заговорили про дострокові вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі