неділя, 27 березня 2022 07:28

В Ашані відповіли на заклик Зеленського піти з російського ринку

В Ашані відповіли на заклик Зеленського піти з російського ринку
На території РФ працює 231 магазин, а також є можливість замовляти онлайн в інтернет-магазині.Фото: rau.ua

Французька мережа супермаркетів Ашан не хоче залишати російський ринок попри заклик президента Володимира Зеленського покинути його. В Ашані не зважають і на те, що дедалі більше міжнародних компаній залишають свою діяльність в РФ на знак протесту проти війни в Україні.

Російські клієнти мережі просять не йти з ринку, повідомив генеральний директор Auchan Retail International Ів Клод в інтерв'ю Journal du Dimanche.

"Найголовніше для нас - зберегти наших співробітників і забезпечити виконання нашої основної місії - продовжувати годувати населення цих двох країн (Росії та України, - ред. Gazeta.ua). У нас ніколи не було іншої мети. Я готовий прийняти громадську думку, яка з нами не згідна. Нас легко критикувати, але ми відкриті і діємо для цивільного населення", - заявив Клод.

Він також зазначив, що в разі виходу з російського ринку без роботи залишаться 30 тис. осіб, 40% з яких - співробітники і акціонери. Клод додав, що на території РФ працює 231 магазин, а також є можливість замовляти онлайн в інтернет-магазині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорний список: Oriflame, Leroy Merlin і Ашан лишаються у РФ

В Україні ж працює 43 магазини. Гендиректор розповів, що ті українські співробітники мережі магазинів, які покинули свої міста через війну і перемістилися на захід продовжують працювати вже на нових місцях.

"Близько 100 українських співробітників, які залишили країну, залишаються з іншими співробітниками. Ми навіть налаштували систему, щоб про всіх з них дбали, розміщували і наймали в іншому місці", - заявив Клод.

Також він підкреслив, що компанія допомагає підтримувати українських біженців.

"Ми надали понад 2 300 тонн продуктів харчування, 50 000 гігієнічних наборів і пожертвували більше ніж 2 мільйонів євро. І наші акціонери вирішили направити частину дивідендів на допомогу біженцям", - додав він.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав бойкотувати компанію Ашан. Вона лишається працювати в Росії, попри санкції і те, що понад 200 компаній уже заявили про припинення роботи у цій країні.

Зараз ви читаєте новину «В Ашані відповіли на заклик Зеленського піти з російського ринку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі