субота, 12 березня 2022 22:00

Чорний список: Oriflame, Leroy Merlin і Ашан лишаються у РФ

Чорний список: Oriflame, Leroy Merlin і Ашан лишаються у РФ
У російській мережі Ашан гіпермаркети працюють у звичному режимі, заявили у прес-службі компанії. Фото: auchan.com

Компанії Oriflame, Leroy Merlin і Ашан оголосили, що лишаються працювати в Росії, попри санкції і те, що понад 200 компаній уже заявили про припинення роботи у цій країні.

Мережа магазинів для ремонту Leroy Merlin не буде зупиняти діяльність, а ціни підвищать лише при наявності обґрунтувань.

"Leroy Merlin хоче далі надавати потрібний рівень сервісу і гарантувати наявність товарів для клієнтів, повідомила компанія у своєму прессрелізі.
Компанія гарантує розгляд запитів на зміну закупівельних цін у коротші терміни від трьох до пʼяти днів. Але не буде приймати необґрунтоване підвищення.
Компанія хоче створити штаб з імпортозаміщення і активізувала пошук нового асортименту", - пише Forbs.

Ритейлер відкритий до збільшення поставок і розширенню асортименту після виходу декількох гравців з російського ринку, пишуть у пресрелізі.

Мережа входить до французької групи Adeo. У РФ мають 100 магазинів.

Шведсько-швейцарська косметична компанія Oriflame не збирається відмовлятися від російського ринку.

Вторгнення Росії в Україну — "жахлива катастрофа", але Oriflame залишиться в РФ, заявив гендиректор компанії Магнус Бреннстрем, пише Dagens Industri.

Таким чином компанія хоче нібито "підтримати консультантів, єдиним джерелом доходу яких є продаж косметики Oriflame".

У РФ Oriflame має завод, на якому працює 1000 співробітників, а також близько мільйона консультантів. В 2021 році на РФ припадало 16% продажів компанії, які склали трохи більше 1 млрд євро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "До 700 мільйонів людей в світі можуть опинитися за межею голоду через війну в Україні" - Ярмак

Також лишається працювати у РФ французька мережа супермаркетів та гіпермаркетів Ашан. Раніше була інформація, що мережа піде з ринку Росії. У пресслужбі назвали це чутками.

"Ми здивовані появою на ринку таких чуток. Вірити їм немає підстав: наші магазини продовжують працювати у звичайному режимі", — заявили у пресслужбі Auchan, пише французький сайт Capital.

Номінально Ашан є головним структурним підрозділом корпорації "Асоціація сім'ї Мюльє". Там заявили, що російські працівники "не мають жодного стосунку до розв'язання війни" і що їм "потрібна їхня робота", повідомляє Capital.

У РФ працюють 235 магазинів мережі. У соцмережах запрошують своїх клієнтів стежити за своїми новинами також у "Вконтакті" і "Однокласниках".

Про припинення чи призупинення роботи у РФ уже заявили понад 200 іноземних компаній через військове вторгнення в Україну.

Зокрема, ІКЕА зупинила роботу в Росії та припиняє операції з РФ та Білоруссю.

Зараз ви читаєте новину «Чорний список: Oriflame, Leroy Merlin і Ашан лишаються у РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі