понеділок, 16 серпня 2021 08:16

Унаслідок потужного землетрусу загинули понад 1,2 тис. людей
5

Кількість загиблих унаслідок землетрусу на Гаїті зросла до 1 297 осіб. Понад 5,7 тис. людей отримали поранення, а кількість загиблих ще може збільшитися.

Лікарні переповнені постраждалими, повідомляє Управління цивільної оборони Гаїті. На острові не вистачає ліків та їжі.

"Зруйновані понад 860 будинків, ще понад 700 — пошкоджені. Руйнувань зазнали лікарні, школи, офіси та церкви", - йдеться у повідомленні.

Місцеві жителі змушені ночувати на вулиці, адже їхні будинки зруйновані чи можуть обвалитися. У містечку Ле-Ке деякі сім'ї провели ніч на футбольному полі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Землетрус на Гаїті: кількість загиблих зросла

Фото: Reuters

Допомогу острівній країні вже запропонували США, Аргентина та Чилі.

Управління цивільної оборони попереджає також про цунамі, яке може вразити острів вночі 16 чи вранці 17 серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Землетрус і цунамі спустошили острів

Біля Гаїті 14 серпня стався землетрус магнітудою 7,2 бала, у країні сталися потужні руйнування. Епіцентр поштовхів розташовувався на глибині 10 км в 40 км від комуни Ле-Ке. На території всього Гаїті на місяць оголосили надзвичайний стан. У соцмережах люди ділилися відео руйнувань.

Гаїті досі остаточно не подолало наслідки попереднього руйнівного землетрусу 2018 року силою 5,9 бала, який убив понад десяток людей. А у 2010 році острівну країну вразив землетрус, унаслідок якого загинули 300 тис. осіб.

Зараз ви читаєте новину «Унаслідок потужного землетрусу загинули понад 1,2 тис. людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі