вівторок, 11 червня 2024 13:29

Умови виконано: фон дер Ляєн пропонує розпочати переговори про вступ України до ЄС

Умови виконано: фон дер Ляєн пропонує розпочати переговори про вступ України до ЄС
Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн виступила на конференції з відновлення України у Берліні. Фото: gettyimages.com

Україна здійснила всі реформи та перетворення, визначені Єврокомісією для процесу вступу до ЄС.

Тому Євросоюз має розпочати переговори щодо членства з Україною вже до кінця червня цього року. Про це у Берліні під час конференції з відновлення України заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє Укрінформ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шольц пообіцяв Україні ще одну систему Patriot

"Україна виконала всі кроки, які ми визначили. І саме тому ми переконані, що Європейський Союз має розпочати переговори щодо входження з Україною вже до кінця цього місяця", - сказала фон дер Ляєн.

За її словами, Україна здійснює необхідні реформи та демократичні перетворення. Йдеться, в тому числі про зміцнення верховенства права та боротьбу з корупцією в умовах російського вторгнення.

Президентка Єврокомісії назвала досягнення України вражаючими та подякувала Києву за те, що залишається стійким і надійним партнером.

У Берліні 11 червня розпочалась Конференція з відновлення України - Ukraine Recovery Conference. У ній беруть участь президент Володимир Зеленський та канцлер ФРН Олаф Шольц.

Загалом участь у дводенному форумі візьмуть понад 2 тисячі політиків, дипломатів, представників бізнесу, муніципалітетів, громадянського суспільства з різних країн.

Зараз ви читаєте новину «Умови виконано: фон дер Ляєн пропонує розпочати переговори про вступ України до ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі