вівторок, 11 червня 2024 12:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Шольц пообіцяв Україні ще одну систему Patriot

Шольц пообіцяв Україні ще одну систему Patriot
Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив про постачання нового озброєння в Україну. Фото: скріншот

Німеччина найближчим часом передасть Україні вже третю систему ППО Patriot.

Окрім того, українські військові отримають установки IRIS-T, Gepard, ракети та боєприпаси. Про це під час відкриття Конференції з відновлення України у Берліні заявив канцлер ФРН Олаф Шольц.

За його словами, зараз найважливіша потреба України - боєприпаси та зброя, особливо ППО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як ЗСУ застосовують ракети Storm Shadow i Scalp: у Повітряних силах розповіли

"Тому протягом найближчих тижнів і місяців ми поставимо в Україну третю систему Patriot, установки IRIS-T, Gepard, ракети і боєприпаси", - зазначив Шольц.

Він наголосив, що з початку повномасштабного вторгнення Німеччина надала Україні військової допомоги на €30 млрд, а також мільярди євро - на гуманітарну допомогу.

При цьому Шольц звернувся до міжнародної спільноти із закликом підтримати німецьку ініціативу щодо збільшення спроможності української протиповітряної оборони.

У Берліні 11 червня розпочалась Конференція з відновлення України - Ukraine Recovery Conference. У ній беруть участь президент Володимир Зеленський та канцлер ФРН Олаф Шольц.

Загалом участь у дводенному форумі візьмуть понад 2 тисячі політиків, дипломатів, представників бізнесу, муніципалітетів, громадянського суспільства з різних країн.

Зараз ви читаєте новину «Шольц пообіцяв Україні ще одну систему Patriot». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі