четвер, 08 вересня 2022 11:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Україні потрібна потужніша зброя – про що говоритимуть учасники "Рамштайну-5"

Україні потрібна потужніша зброя – про що говоритимуть учасники "Рамштайну-5"
Засідання "Рамштайну-5" проведе особисто міністр оборони США Ллойд Остін. Фото: aa.com.tr

П'ята зустріч контактної групи з питань оборони України відбудеться сьогодні, 8 вересня, на авіабазі Рамштайн у Німеччині.

На відміну від попередньої, вона вже не буде віртуальною, повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Засідання проведе особисто міністр оборони США Ллойд Остін. Він запросив до участі міністрів оборони й високопосадовців з усього світу для обговорення війни в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пентагон готує програму підтримки ЗСУ – CNN

Як заявляв раніше радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк, цього разу Україна звернеться до країн-союзниць з проханням надати потужнішу зброю.

"Нам потрібні не лише HIMARS, а й інші системи, здатні бити на відстань понад 80 кілометрів", – говорив Подоляк.

У США заявляли, що зустріч стане можливістю чітко сигналізувати про те, що Сполучені Штати й партнери насправді допомагають Україні довгостроково.

Учасники також обговорять надання Україні систем протиповітряної і протиракетної оборони. Вони вкрай необхідні для захисту таких міст, як-от Харків, Миколаїв, Дніпро й Запоріжжя.

Говоритимуть також про безпілотники різних конфігурацій і системи MLRS з великою дальністю ударів.

На зустрічі у форматі "Рамштайн" міністр оборони США Ллойд Остін планує оголосити про новий пакет військової допомоги Україні. За словами заступника міністра оборони США Коліна Каля, Україні дадуть додаткові боєприпаси для ракетних систем залпового вогню Himars.

У Сполучених Штатах Америки підтвердили постачання в Україну надточних снарядів Excalibur з GPS. Це боєприпаси з GPS-наведенням, вони можуть вразити ціль на відстані 40,5 км.

Зараз ви читаєте новину «Україні потрібна потужніша зброя – про що говоритимуть учасники "Рамштайну-5"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі