четвер, 08 вересня 2022 07:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Новий пакет військової допомоги Україні – Пентагон розкриє інтригу

Новий пакет військової допомоги Україні – Пентагон розкриє інтригу
У новому пакеті військової допомоги для України будуть боєприпаси для Himars. Фото: defence-ua.com

Сьогодні, 8 вересня, на черговій зустрічі у форматі "Рамштайн" міністр оборони США Ллойд Остін планує оголосити про новий пакет військової допомоги Україні.

За словами заступника міністра оборони США Коліна Каля, Україні дадуть додаткові боєприпаси для ракетних систем залпового вогню Himars. Про це повідомляє C-SPAN.

"Точно буде більше боєприпасів GMLRS. Це те, що потрібно українцям", – сказав Каль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контрнаступ на півдні: у Пентагоні прокоментували дії українців

Сьогоднішнє засідання "Рамштайн" буде п'ятим. Представники понад 30 країн зберуться в Німеччині на авіабазі, яка дала назву формату.

Перед цим міністри оборони США й України обговорили нинішні й довгострокові потреби української армії. У США поки розкривали змісту нового пакету допомоги.

Припускають, що під час зустрічі обговорять також надання зимового екіпірування для українських військових. Наприкінці липня Україна надіслала запит до НАТО з проханням надати теплий одяг, взуття та зимові намети для 200 тис. солдатів ЗСУ. Альянс запропонував виділити на це кошти зі спеціального трастового фонду.

Україна також очікує отримати системи протиповітряної та протиракетної оборони.

У Пентагоні готують програму підтримки Збройних сил України на середньострокову й довгострокову перспективу. Ідеться і про час після закінчення війни з Росією.

Білий дім уже не хвилює реакція Москви на передавання Україні потужної зброї. Підтримка США сильно змінилася у порівнянні з першими днями повномасштабного вторгнення.

Зараз ви читаєте новину «Новий пакет військової допомоги Україні – Пентагон розкриє інтригу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі