середа, 28 лютого 2024 01:33

Спецтема: Війна Росії проти України

"Україна втрачає територію, яку вже відвоювала" - Кірбі різко відповів Джонсону

"Україна втрачає територію, яку вже відвоювала" - Кірбі різко відповів Джонсону
Радник Білого дому Джон Кірбі розкритикував спікера Палати представників Майка Джонсона. Фото: eastnews.ua

Радник Білого дому з питань комунікацій у сфері національної безпеки Джон Кірбі закликав спікера Палати представників Майка Джонсона негайно поставити на голосування питання про допомогу Україні.

Кірбі назвав таке голосування невідкладним, інформує Голос Америки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни окупували ще два населених пункта біля Авдіївки - DeepState

"У них закінчуються боєприпаси, ситуація дуже складна. Я не передбачатиму, що вони програють війну в якийсь конкретний день, але вони, безперечно, втрачають територію, яку вони вже відвоювали в росіян, тому що вони не можуть відбити їхніх атак", - заявив представник Білого дому.

Кірбі різко відреагував на заяву Джонсона, який сказав, що питання допомоги Україні вирішать "своєчасно", а пріоритетами для США є захист кордону та забезпечення роботи уряду.

"Говорячи про "своєчасну" допомогу, що ви маєте на увазі? Для українських солдатів на передовій, "своєчасно" означає зараз. Доки ми поверталися з вихідних, росіяни почали захоплювати нові міста та села в Україні. Вони просуваються, це не заморожений конфлікт", - сказав Кірбі.

Кірбі закликав Джонсона підтвердити свої слова діями та негайно поставити на голосування законопроєкт про допомогу Україні.

Спікер Палати представників Майк Джонсон після зустрічі з президентом Джо Байденом заявив, що спочатку потрібно подбати про інтереси США, а потім ухвалювати допомогу іншим країнам.

Байден заявив, що наслідки бездіяльності Конгресу у питанні допомоги Україні жахливі.

Зараз ви читаєте новину «"Україна втрачає територію, яку вже відвоювала" - Кірбі різко відповів Джонсону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі