вівторок, 27 лютого 2024 23:30

"Маємо спочатку подбати про потреби США" - спікер Палати представників після зустрічі з Байденом

"Маємо спочатку подбати про потреби США" - спікер Палати представників після зустрічі з Байденом
Спікер Палати представників США Майк Джонсон зробив заяву після розмови з президентом Джо Байденом. Фото: gettyimages

Спікер Палати представників Майк Джонсон заявив, що спочатку потрібно подбати про інтереси США, а потім ухвалювати допомогу іншим країнам.

Фінансування уряду та питання кордону з Мексикою є пріоритетними. Про це Джонсон сказав після зустрічі з президентом США Джо Байденом у Білому домі, передає Укрінформ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Байдена зробили заяву щодо допомоги Україні

"Дозвольте мені підкреслити: коли я прийшов сюди сьогодні, моя мета полягала в тому, аби висловити те, що я вважаю очевидною істиною – ми маємо спершу подбати про потреби Америки. Коли йдеться про інтереси Америки, ми маємо говорити насамперед про відкритий кордон", - зазначив спікер.

Він зауважив, що провів зустрічі у Білому домі як у складі групи інших законодавців, так і у форматі тет-а-тет із президентом і назвав розмови "відвертими".

Джонсон зазначив, що висловив свою думку про необхідність насамперед закрити кордон. На друге місце серед пріоритетів для Америки спікер поставив фінансування уряду, щоб запобігти шатдауну. Джонсон запевнив, що це питання обговорюється в цілодобовому режимі, і він залишається оптимістично налаштованим.

"Була також дискусія про пакет з додатковими витратами (на потреби нацбезпеки США – Gazeta.ua). Я чітко сказав президенту та всім присутнім, що Палата представників активно розглядає та вивчає різні варіанти щодо цього. І ми своєчасно розв'яжемо це питання", - зазначив Джонсон.

Однак він знову підкреслив, що першочерговим, на його погляд, завданням для США є гарантування безпеки кордону.

Спікер Палати представників обмежився цією заявою та не став відповідати на запитання журналістів.

Президент США Джо Байден 27 лютого скликав лідерів Конгресу до Білого дому, щоб обговорити питання допомоги Україні та голосування щодо фінансування роботи американського уряду.

Байден заявив, що хоче обговорити питання продовження тимчасового фінансування федерального уряду, аби з 1 березня уникнути часткового шатдауну, а також "нагальну потребу" України в американській допомозі.

Зараз ви читаєте новину «"Маємо спочатку подбати про потреби США" - спікер Палати представників після зустрічі з Байденом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі